Daisy Karthaus

KARTHAUS 8 – l’Origine de la merde

Olie op linnen 80 x 100

Om op dit schilderij te stemmen vul je hier je e-mail adres in en volg je de stappen:

* Dit veld is verplicht.

** Een keuze maken is verplicht.

Versturen
Nadat je op VERSTUREN hebt geklikt, ontvang je ter bevestiging en beveiliging een link in je mailbox. Pas als je daar op hebt geklikt is je stem actief. Je e-mail adres wordt enkel gebruikt als beveiliging en niet opgeslagen voor andere doeleinden.

Aantal stemmen:

2


Beschrijving:

Dit schilderij is een toespeling op het schilderij van Gustave Courbet: l'Origine du monde. De kont (de billen) wordt als erotisch ervaren. Maar is dat ook het geval als dat deel van het lichaam onverbloemd op linnen wordt afgebeeld en niet de glans van de jeugd bezit? Wordt met dit schilderij een taboe afgebeeld?

Website:

www.daisykarthaus.nl

Biografie:

Daisy Karthaus is in 1970 geboren in Heerlen. Zij werkt met olieverf op groot en klein formaat. Als zij boeken illustreert, gebruikt ze ecoline. Haar hoofdthema is kwetsbaarheid. Daarom schildert ze dikwijls naakten. Die zijn niet jong, slank en volmaakt. De schilderijen van Karthaus laten de schoonheid van oudere lichamen zien. Bij de keuze van haar onderwerpen laat ze zich inspireren door de kunstgeschiedenis, actualiteit en haar eigen biografie.

Vorige Volgende Overzicht

Sponsors