Erwin Michielsen

Invisible Tears

Bij het thema invisible tears, heb ik gekozen voor een sober kleurgebruik en verwerkte zand, kant, houtskool en acrylverf op canvas. 1.25 x 1.25 m

Aantal stemmen:

177


Beschrijving:

Invisible tears. Tranen associeer ik met verdriet, vreugde, reinigen, zuiveren, transparantie, harmonie, geweld. Naar aanleiding van het zien van reportages en het lezen over de problematiek van bootvluchtelingen, realiseerde ik me te meer dat achter ieder individu een persoonlijk verhaal zit. Achter hun verhalen schuilt een stroom van emoties. Emoties die ik aan de buitenkant niet altijd kan zien. Vele verhalen eindigen op zee. Vele verhalen overleven de boottocht en krijgen een vervolg in de A.Z.C.’s. In deze verhalen staat o.a. eindeloos wachten centraal. Wachten op een verblijfsvergunning…. of niet…. Dit alles in een chaos van geweld, discriminatie, jalousie, cultuurverschillen, angsten en risico’s. Na het lezen van het trieste verhaal van Omar kon ik mijn tranen niet meer in bedwang houden. Is vrijheid dan toch slechts een Illusie? Anno 2017 horen/ zien we minder over deze problematiek. Zijn de tranen dan opgedroogd?

Website:

www.erwinmichielsen.nl

Biografie:

biografie zie www.erwinmichielsen.nl INVISIBLE TEARS T.a.v. de problematiek van bootvluchtelingen realiseer ik me dat achter ieder individu een persoonlijk verhaal zit. Met een stroom van emoties niet altijd zichtbaar. Vele verhalen krijgen een vervolg in de AZC's. Is vrijheid dan toch een illusie? Anno 2017 horen/ zien we minder over deze problematiek. Zijn de tranen dan opgedroogd???

Vorige Volgende Overzicht

Sponsors