Veronica van Leth

A Lazy Sunday Afternoon

Olieverf op doek 70x90cm

Om op dit schilderij te stemmen vul je hier je e-mail adres in en volg je de stappen:

* Dit veld is verplicht.

** Een keuze maken is verplicht.

Versturen
Nadat je op VERSTUREN hebt geklikt, ontvang je ter bevestiging en beveiliging een link in je mailbox. Pas als je daar op hebt geklikt is je stem actief. Je e-mail adres wordt enkel gebruikt als beveiliging en niet opgeslagen voor andere doeleinden.

Aantal stemmen:

1


Beschrijving:

De houding van de vrouw was het uitgangspunt, daarna krijgt het plaatje in mijn hoofd steeds meer details. Tijdens het schilderen komt vanzelf mijn eigen kopje thee er weer op. En omdat ik de zonnebloemen had bedacht (verwijzing naar Van Gogh) kwam er later het idee om dan een bekend schilderij (verwijzing naar Kees van Dongen) te gebruiken op de achtergrond, ook omdat dat qua kleur er goed bijpaste. Het streven was om de sfeer van een luie zondagmiddag te vangen. Even zitten mijmeren, een lekker kopje thee erbij, een comfortabele jurk en blote voeten.

Website:

www.veronicavanleth.nl

Biografie:

Veronica was altijd al creatief bezig, tekenen en met name portrettekenen was haar grote hobby. Begin jaren negentig heeft zij de Modeacademie gevolgd, waar ze voornamelijk leerde werken met (kleur) potlood en aquarel. In 2009 maakte zij de overstap naar olieverf. Op dit moment werkt ze voornamelijk aan portret opdrachten, zowel in olieverf als in potlood. Daarnaast schildert ze vrij werk waarin ze haar fantasie met werkelijkheid combineert. Haar schilderijen vallen op door haar kleurgebruik. Haar inspiratie komt overal vandaan, alles wat ze ziet of hoort kan leiden tot een nieuw schilderij, zelfs het kopje waaruit zij haar thee drinkt komt vaak voor op een schilderij.

Vorige Volgende Overzicht

Sponsors